"

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Lagana Torta sa jagodama

Sastojci

  • Kora:
  • 300 ml tekućeg jogurta
  • 350 g keksa
  • 3 kasike neskvika ili secera (moze i ne mora)

  • Fil:
  • 200 ml slatke pavlake
  • oko 1 kg jagoda (kolicina takodje je proizvoljna, po ukusu)
  • 10 g zelatina

  • Preliv:
  • 450-500 g jagoda
  • 100 g secera
  • limun
  • 20 g zelatina
  • PRIPREMA:



  1. U vecoj ciniji pomesajte jogurt i neskvik/secer. Neskvik/secer nije obavezan, dodajte po ukusu. Zatim dodajte prethodno grubo izmrvljen keks. Sve dobro promesajte da keks upije sav jogurt.

  2. Stavite u pleh (nije potrebno podmazivati) i razvucite da formirate koru. Nije vazna debljina kore, pravite po vasem ukusu.

  3. U drugoj ciniji umutite slatku pavlaku mikserom, zatim dodajte jagode i promesajte. Ostavite zelatin sa 5 kasika hladne vode (ili po uputstvu sa kesice) da nabubri oko 5 minuta, a potom ga istopite na tihoj vatri. Pomesajte sa slatkompavlakom i sipajte preko kore. Ostavite tortu u frizideru dok se ne stegne (oko 1 sat) ili u zamrzivacu (oko 15 min).

  4. U vecoj ciniji prokuvajte jagode i secer i dodajte sok jednog limuna. Ostavite da se potpuno ohladi. 

    Kad se torta stegne izvadite je iz frizidera. Dodajte u ohladjeni preliv zelatin spremljen po gore navedenom uputstvu i dobro promesajte. Preliv sipajte preko torte i vratite u frizider na par sati ili preko noci da se torta stegne.

Posluživanje

Tortu mozete posluziti uz kuglu sladoleda.
Prijatno!









0 komentari