sastojci
- Za osnovnu masu:
- 500 g šlag od vanile
- 5 ch mlek
- 800 mlkisele pavlake
- 100 g
- šećer za glazuru
- I to je potrebno:
- 100g jagoda
- 4 komada kivija
- 1 komad banane
- 100 g suvog groždja
- 4 komada kajsija
- 3 kašike ruma
- 3 Komada keksa Petit Beurre
- 3 kašike čokolade u prahu
- po maloprehrambene boje žute, zelene, crvene
- nakon malo ekstrakta od jagode, banane, kivi, marelice
- Priprema
- 1. U dublji sud izručite prah šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.
- Kiselu pavlaku promešajte sa prah šećerom žicom da se dobije redja tekstura. Spojite umućen šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu. To je osnova za druge sladolede a ujedno i možete ako ne dodajete ništa drugo da imate sladoled od vanile. Ovu masu podelite na 6 delova. Ekstrate i boju za kolače koristite da malo pojačate ukus i boju ali i nemora može da ostane sve prirodno, mada ja sam upotrebila minimalne količine
- 2.
2. Prvi deo: dodajte izgnječene jagode, nekoliko kapi crvene boje za kolače ili ekstrat od jagode i mikserom kratko promešajte da se sjedini. Drugi deo: dodajte izgnječenu bananu, nekoliko kapi ekstrata od banane i mikserom kratko promešajte da se sjedini. Treći deo: dodajte kakao prah i mikserom promešajte kratko da se sjedini. Četvrti deo: dodajte izgnječen očišćeni kivi i malo zelene boje za kolače, par kapi ekstrata od kivija i mikserom kratko promešajte da se sjedini. Peti deo: dodajte suvo groždje koje je prethodno bilo potopljeno u rum i desetak kapi ekstrata od kajsije, izgnječene kajsije bez ljuske, izdrobljen keks, nekoliko kapi žute boje za kolače i sve mikserom kratko promešajte da se sjedini. Šesti deo: ostavite bez ikakvih dodataka i to je ukus vanile. - 3.
3. Gotovu smesu za sladoled sipajte u kutije bilo u kombinaciji ili same, zatvorite i stavite u zamrzivač da se zaledi. Nije potrebno mešati ga jer se ne kristalizuje.
0 komentari