"

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Domaći Sladoled

sastojci

  • Za osnovnu masu:
  • 500 g šlag od vanile 
  • 5 ch mlek 
  • 800 mlkisele pavlake 
  • 100 g
  •  šećer za glazuru
  • I to je potrebno:
  • 100g jagoda 
  • 4 komada kivija 
  • 1 komad banane 
  • 100 g suvog groždja 
  • 4 komada kajsija 
  • 3 kašike ruma 
  • 3 Komada keksa Petit Beurre 
  • 3 kašike čokolade u prahu 
  • po maloprehrambene boje žute, zelene, crvene 
  • nakon malo ekstrakta od jagode, banane, kivi, marelice 
  • Priprema

  • 1. U dublji sud izručite prah šlag krema od vanile, dodajte hladno mleko i umutite mikserom.
  • Kiselu pavlaku promešajte sa prah šećerom žicom da se dobije redja tekstura. Spojite umućen šlag krem i kiselu pavlaku i samo malo žicom izmešajte da se sjedini. Dobićete gustu kremu. To je osnova za druge sladolede a ujedno i možete ako ne dodajete ništa drugo da imate sladoled od vanile. Ovu masu podelite na 6 delova. Ekstrate i boju za kolače koristite da malo pojačate ukus i boju ali i nemora može da ostane sve prirodno, mada ja sam upotrebila minimalne količine

  • 2.
    2. Prvi deo: dodajte izgnječene jagode, nekoliko kapi crvene boje za kolače ili ekstrat od jagode i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Drugi deo: dodajte izgnječenu bananu, nekoliko kapi ekstrata od banane i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Treći deo: dodajte kakao prah i mikserom promešajte kratko da se sjedini.   Četvrti deo: dodajte izgnječen očišćeni kivi i malo zelene boje za kolače, par kapi ekstrata od kivija i mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Peti deo: dodajte suvo groždje koje je prethodno bilo potopljeno u rum i desetak kapi ekstrata od kajsije, izgnječene kajsije bez ljuske, izdrobljen keks, nekoliko kapi žute boje za kolače i sve mikserom kratko promešajte da se sjedini.   Šesti deo: ostavite bez ikakvih dodataka i to je ukus vanile.

  • 3.
    3. Gotovu smesu za sladoled sipajte u kutije bilo u kombinaciji ili same, zatvorite i stavite u zamrzivač da se zaledi. Nije potrebno mešati ga jer se ne kristalizuje.
     

0 komentari