"

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Havana Torta

Sastojci

  • tijesto
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašna
  • malo praška za pecivo

  • krema
  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • 15 dkg šećera
  • 1 kesica želatine u prahu od 10gr
  • 15 dkg poprženih lješnjaka
  • 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro) 

Priprema


1.

ugrijat peć na 160°C

2.

Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.

3.

Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag

4.

Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.

5.

Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)

6.

Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

0 komentari