- 200 g tanjih špageta
- 200 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 100 g mrkve
- 200 g tikvica
- 200 g poriluka
- 100 g špinata
- 100 ml ulja
- 100 ml sojina umaka
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica Vegete
Priprema
1.
Povrće očistite, operite i
ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na
listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
2.
Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u
neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
3.
Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi
ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
4.
U istu posudu dodajte malo ulja,
popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak
ponovite sa špinatom i šampinjonima.
5.
Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i
Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga
pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.
0 komentari