"

ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Spageti na Kineski nacin

Sastojci

  • 200 g tanjih špageta
  • 200 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 200 g poriluka
  • 100 g špinata
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojina umaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica Vegete 

Priprema


1.

Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.

2.

Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.

3.

Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.

4.

U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.

5.

Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Posluživanje

Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.

Savjet

Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

Mala tajna

Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.

0 komentari