"

petak, 1. srpnja 2016.

Tulumbe

  • TIJESTO
  • 400 ml vode
  • 6 žlica ulja
  • 250 g brašna
  • 5 jaja
  • AGDA
  • 800 g šećera
  • 400 ml vode
  • 1 llimun
  • ZA PRŽENJE
  • 750 ml ulja
  • Priprema tijesta

    • Pomiješajte ulje i vodu pa zakuhajte.
    • U zakuhanu smjesu od ulja i vode dodajte brašno neprestano miješajući pa kuhajte pola minute dok smjesa ne postane gusta i jednolična.
    • Smjesu ohladite na sobnoj temperaturi.
    • U ohlađenu smjesu dodavajte jedno po jedno jaje sve miješajući rukama. Svako naredno jaje dodavajte tek kad se prethodno jaje potpuno sjedinilo s tijestom.

    Priprema agde

    • Šećer i vodu kuhajte do potrebne gustoće.
    • U smjesu za agdu tada dodajte limunove kriške.
    • Ostavite agdu da se ohladi da se ohladi na sobnoj temperaturi.

    Postupak prženja tulumbi

    • Ulje zagrijte na vatri.
    • Špricu za tulumbe (ili vrećicu sa nastavkom) napunite ohlađenom smjesom.
    • U posudu sa zagrijanim uljem na vatri lagano spuštajte tijesto za tulumbe istiskano iz šprice.
    • Tulumbe nije potrebno okretati jer će se same okretati u vrućem ulju.
    • Pržite tulumbe dok ne pridobiju zlatnu boju.
    • Tulumbe izvadite i stavljajte u ohlađenu agdu.
    • Postupak ponavljajte dok ne ispržite svo tijesto za tulumbe.
    • Tulumbe namočene u agdu ostavite tamo sve dok ne bude gotova naredna količina.
    • Tulumbe poslažite u posudu pa prelijte sa ostatkom agde i stavite na hlađenje u hladnjak.
    U slast!

0 komentari