"

srijeda, 29. lipnja 2016.

Torta sa malinama

  • BISKVIT
  • 3 bjelanjka
  • 3 žumanjka
  • 25 g šećera
  • 30 g pšeničnog glatkog brašna
  • 10 g gustina
  • 4 g praška za pecivo
  • 10 g maslaca
  • prstohvat soli
  • KREMA
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice džema od malina
  • 7 g bijele želatine u prahu
  • 125 ml jogurta
  • 1 žlica šećera u prahu
  • UKRAŠAVANJE
  • 150 g svježih/smrznutih malina
  • 6 g bijelog preljeva za torte
  • PRIPREMA BISKVITA

    • Mikserom izradite čvrst snijeg od bjelanjaka.
    • Pjenasto umutite žumanjke, šećer i sol pa dodajte omekšali maslac.
    • U smjesu sa žumanjcima lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i gustinom.
    • Pravokutni pleh obložite papirom za pečenje premazan maslacem. Na pleh površine 26cm x26 cm rasporedite smjesu za biskvit.
    • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C oko 10 minuta.
    • Čistu kuhinjsku krpu navlažite i pospite sa krupnim šećerom.
    • Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i izvrnite ga na kuhinjsku krpu i skinite papir za pečenje.
    • Pažljivo zarolajate biskvit zajedno sa kuhinjskom krpom i ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi  oko 15 minuta.
    • Odrolajte biskvit, maknite krpu pa premažite džemom od malina i tada ga ponovo pažljivo zarolajte.
    • Zarolani biskvit narežite na ploške debljine 1-2 cm.
    • Kalup za torte promjera 20 cm obložite pek papirom premazanim maslacem.
    • Narezane ploške biskvita odrolajte i počnite slagati dobivene trake biskvita u spiralu počevši od centra kalupa. Svaku sljedeću odrolanu traku nastavite slagati na završetak prethodne trake biskvita.

0 komentari