"

srijeda, 9. prosinca 2015.

Domaći burek,kao iz pekare.Brzo i Fino.

Sastojci

  
  • Potrebno:
  • 1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke) 
  • oko 300 g sira (recept u pisanom obliku pola kg, ali to je previše) 
  • 250 ml vode
  • 125 ml ULJA 
  • potrebi po soli 

    Priprema


    1. U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.

    2. Okrugli pleh (koristio sam No.26) podmažite i stavio 2 krajeve kore koja bi trebalo da prelazi rubove posude, tj. Koji vise sa strane. Poprskati mešavinom ulja i vode.

    3. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.

    4. Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.

    5. Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.

    6. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.

    7. A drugi da stavi koru. Prskani sam ga i stavio ostatak sira.

    8. Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.

    9. One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
    10. 1
      Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

    Posluživanje

    Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.

0 komentari