Sastojci
- Potrebno:
- 1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
- oko 300 g sira (recept u pisanom obliku pola kg, ali to je previše)
- 250 ml vode
- 125 ml ULJA
- potrebi po soli
Priprema
- U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
- Okrugli pleh (koristio sam No.26) podmažite i stavio 2 krajeve kore koja bi trebalo da prelazi rubove posude, tj. Koji vise sa strane. Poprskati mešavinom ulja i vode.
- Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
- Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
- Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
- Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
- A drugi da stavi koru. Prskani sam ga i stavio ostatak sira.
- Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
- One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
- 1Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
0 komentari