Sastojci:
- 1.1300 g pilećih prsa
- 2. 2 kom domaće kokošije kocke (ili kašika Vegete + kašika ulja)
- 3. 2 kom. češnja pečenog bijelog luka od Lilest
- 4.Po ukusu so, bijeli biber
- 5. 50 g soja ljuspica
- 6. Na vrh noža Sode bikarbone
Priprema:
- Pileća prsa očistiti, isjeći na kockice i samljeti na mašinu za meso zajedno sa dvijepileće kocke za supu,dva češnja bijelog luka pečenog u rerni od Lilest. Ako vam je sve to mnogo komplikovano, možete kupiti gotovo mljeveno pileće meso, dodati vegetu, kašiku ulja i sitno sjeckani bijeli luk. Ali ako možete posvetiti vremena, mislim da seisplati.
- Ljuspice od soje preliti mlakom vodom, ostaviti da nabubri, ocijediti i dodati u meso.
- posoliti, pobiberiti, dodati sodu bikarbonu, dobro izmiješati. Posudu pokopiti i ostaviti u frižideru na barem 1 sat.
- Praviti hamburgere i peći na dobro ugrijanoj roštilj tavi dok ne dobiju lijepu boju s obje strane. Nemojte pritiskati u toku pečenja, radije ih pecite malo duže ako niste sigurni da je dobro pečeno unutra, jer tako će biti sočniji.
Posluživanje:
Služiti tople u zemičkama sa zelenom salatom, paradajzom, ajvarom, po želji sa ploškama crvenog luka (ja nisam, jer mislim da bi luk pokrio blagi ukus ovako spremljeog mesa, ali "de gustibus...")
0 komentari