Sastojci:
- 3 jaja
- 5 kasika ravnih secera + 1 vanilin šećer Dolcela
- 1 prasak
- 4 kasike brasna
- 3 kasike vode
- 3 kasike ulja
- 2 kasike kakao praha
- 1 puding od čokolade
- 500 ml mlijeka
- 500 ml vrhnja za slag
- 250 g tamna cokolada
- 100 g bijela cokolada
- 2 kom narandže
- 100 g sjeckanih oraha
- 1 zelatin
Priprema
- Biskvit: Umutiti 3 jaja, sa secerom, brasnom, praskom za pecivo, kakaom, vodom i uljem, dodati sjeckane orahe i isjeckanu svjezu narandzu. Peci u plehu omjera 26 cm.
- Fil: napraviti puding u 500 ml mlijeka, tako da bude potpuno gust. Jednu bijelu i jednu tamnu cokoladu otopiti na pari u 500 ml vrhnja za slag. prohladjenu smjesu dodati u pripremljenu zelatinu i ostaviti da se ohladi. Prije nego se fil pocne stezati pomjesati sa predhodno pripremljenim pudingom i preliti preko biskvita. Ostaviti u frizider da se fil potpuno stegne.
- 3. Cokoladna glazura: 150 gr cokolade otopiti sa 200 g maslaca, i 50-100 ml vrhnja za slag. Preliti preko torte kada je mlako. Cokolada ne smije prokuhati.
0 komentari