"

subota, 28. studenoga 2015.

Kiflice.Brzo i Fino.

Sastojci:

  • Za 36 kiflica
  • 1 kg mekog brasna
  • 1 paketic kvasca
  • 2 kasicice soli
  • 1/2 l mleka
  • 200 g masti ili margarina
  • 0,5 dl ulja
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog mleka


  • Za premazivanje i dekoraciju:
  • jaje
  • susam ili kim
  • 3 kasike secera

    Priprema:


    1. Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati po kasicicu secera i brasna i ostaviti da ispuni solju.

    2. Od brasna, pripremljenog kvasca i svih navedenih sastojaka zamesiti srednje meko testo, ako je potrebno dodati jos malo brasna. Ostaviti da odmara 30 minuta.

    3. Testo podeliti na 36 loptica, pa svaku razviti u obliku elipse i zaviti kiflicu. Dok se zavija kiflica, testo prema spoljnim krajevima blago razvuci prstima.


      1. Redjati u podmazan pleh, premazati umucenim jajetom i posuti susamom ili kimom po zelji.

      2. Neka odmaraju jos 10-15 minuta dok se pecnica ne zagreje. Peci na 200 C dok lepo ne porumene.















0 komentari