"

subota, 2. srpnja 2016.

Voćni kolač

Sastojci

  • Za tamnu smjesu:
  • 200 g datulja bez koštica
  • 200 g suhih šljiva bez koštica
  • 100 g tamnih grožđica
  • 50 g oraha
  • 40 g čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca
  • jaja
  • 2-3 žlice smeđeg šećera
  • 80 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela

  • Za sloj od marcipana:
  • 200 g marcipana
  • 2-3 žlice šećera u prahu

  • Za svijetlu smjesu:
  • 150 g suhih marelica
  • 100 g svijetlih grožđica
  • 60 g kandiranog ananasa
  • 3-4 žlice bijelog ruma
  • 100 g maslaca
  • 50 g smeđeg šećera
  • jaja
  • 70 g oguljenih mljevenih badema
  • 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
  • Priprema


    1. Datulje, šljive i grožđice sitno narežite, a orahe sameljite.

    2. Maslac, jaja i šećer pjenasto izmiješajte.

    3. Dodajte pripremljeno suho voće, orahe i nasjeckanu čokoladu. Na kraju umiješajte brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.

    4. Pleh veličine 20×30 cm obložite pek papirom, premažite maslacem i na to istresite pripremljenu smjesu.

    5. Marcipan pomiješajte sa šećerom u prahu, razvaljajte u veličini pleha i stavite na pripremljenu smjesu.

    6. Suhe marelice, grožđice i ananas nasjeckajte i nakapajte rumom.

    7. Maslac, šećer i jaja pjenasto izmiješajte.

    8. Dodajte bademe, pripremljeno suho voće, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo.

    9. Pripremljenu smjesu rasporedite po marcipanu i pecite u pećnici zagrijanoj na 150-160°C oko 50 minuta.
    10. .
      Pečeni kolač ohladite i narežite na kocke.

0 komentari