"

nedjelja, 3. srpnja 2016.

Brzi kroasani

Sastojci


  • 40 g svježeg pekarskog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 500 ml mlijeka
  • jaje
  • žumance
  • 3 žlice ulja
  • margarin (250 g)
  • 1 žličica soli
  • 800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka

  • Za premazivanje:
  • jaje
  • Priprema


    1. Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.

    2. U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.

    3. Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.

    4. Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).

    5. Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.

    6. Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

    Posluživanje

    Kad kroasane izvadite iz pećnice, možete ih premazati šećernim sirupom.

    Savjet

    Kroasane možete i puniti nadjevom po želji.

0 komentari