"

utorak, 28. lipnja 2016.

Čokoladni Kuglof

Sastojci

  • 5 jaja
  • 240 gr secera
  • 200 gr omekšalog maslaca ili margarina
  • 2 kasike kakaa
  • 1 prasak za pecivo
  • 50 gr cokolade za kuvanje
  • oko 500 gr brasna
  • 100 ml mleka
  • jos secer u prahu ili cokolada za dekoraciju 

Priprema


1.
Belanca umutite u sneg

2.


U drugoj ciniji umutite secer i zumanca.Kada to dobro umutite dodajte margarin,mleko,otopljenu cokoladu za kuvanje i kakao.Kada se to sjedini polako dodajte brasno i prasak za pecivo

3.

Sada polako dodajte sneg od belanaca u drugu smesu

4.

Kada to sjedinite kalup premazite margarinom ili maslacem i pecite kuglof  oko 45 minuta na 200 stepeni

Posluživanje

Posutu secerom u prahu ili preliti otopljenom cokoladom

0 komentari