- 50 dkg Pšeničnog glatkog brašna
- 25 dkg oprane masti
- 16 dkg šeććera
- 1 Vanilin šećer
- 1 cijelo jaje
- 1/2 Prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa u prahu
- korica od 2 naranče
- PUNJENJE
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 3 žlice marmelade od narače ili mandarina
Priprema
1. Od kada je Inka stavila kako se radi oprana mast ja ju stalno koristim,nemojte se obeshrabriti traje oko 10 minuta ,a dobijete prefino tijesto .Napisati ću vam ponovno kako se to radi.Mast stavite u plastičnu posudu i zalijete sa 2 dl hladne vode i miješajte sa pjenjačom 1-2 minute i tako 5 puta,sada ju stavite na cjedilo da se dobro ocijedi. Za to vrijeme pripremite ostale sastojke ,dodajte mast i omijesite tijesto.Razvaljajte na oko 1/2 cm i režite željene oblike.Pecite na pak papiru oko 10 minuta na 190"C.Za punjenje otopite čokoladu sa marmeladom na laganoj vatri i spajajte po dva keksića .
0 komentari