"

petak, 12. veljače 2016.

Pustinjska Oluja

Sastojci

  • 7 jaja
  • 14. kašika šećera



  • 200 gr kokosovog brašna
  • 250 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 2. šlag kreme od vanilije 

  • Priprema

    1. 1.
      KORA 
      - Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min. 
      FIL
      - U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.

      - Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.
      KREMA
      - Umutiti dvije šlag kreme od vanilije


      - Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.

      - Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje. 

    0 komentari