"

petak, 12. veljače 2016.

Piletina sa senfom i susamom

Sastojci

  • potrebno je
  • 500 g pilećeg filea
  • 0,3 dl ulja
  • 3 kašike senfa
  • 2 kašike susama
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • 2-3 čena bijelog luka 

Priprema


1.
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 - 1,5 cm.

2.
Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.

3.
U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago  rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir.

4.
Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk. 

Posluživanje

Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji

0 komentari