- potrebno je
- 500 g pilećeg filea
- 0,3 dl ulja
- 3 kašike senfa
- 2 kašike susama
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 2-3 čena bijelog luka
Priprema
1.
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 - 1,5 cm.
2.
Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.
3.
U posudi za prženje zagrijati
ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije
blago rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak
minuta. Meso izvaditi na tanjir.
4.
Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk.
Na kraju dodati bijeli luk.
0 komentari