"

nedjelja, 14. veljače 2016.

Praline u obliku srca.

Sastojci

  • 100g kvalitetne čokolade za kuvanje (ja sam koristila menaž)
  • 50g maslaca
  • 50g susama
  • 50g kvalitetnog meda - ja sam koristila lipov med od lokalnog pčelara ;) 

Priprema

1. Na tihoj vatri u šerpici uz mešanje ili u teflonskom tiganju blago tostirati susam. U mlinu za kafu samleti susam, pa smesi dodati med i mleti da se masa fino sjedini. Punjenje za pralinice je gotovo ;)

2.
Na veoma tihoj vatri ili na pari istopiti čokoladu i maslac pa izliti deo u silikonski kalup za praline. Uskim predmetom (drška kašičice i slično) čokoladu premazati da ide i po zidovima pralina. Sačekati da se malo ohladi.

3.
U sredinu svake praline ubaciti po malo smese od susama i meda. I na kraju svaku zatvoriti ostatkom smese od otopljene čokolade i maslaca. Sve staviti u zamrzivač da se stegne.

4.
Susam i med su od davnina poznati kao lek za mnoge bolesti. Radi se, dakle o veoma zdravoj i pre svega ukusnoj namirnici. Opširnije o tome možete naći ovde  

Posluživanje

Uz šoljicu kafe, čaja ili omiljenog napitka uživajte s voljenom osobom u ovoj zdravoj i lekovitoj poslastici ;)

0 komentari