- 100g kvalitetne čokolade za kuvanje (ja sam koristila menaž)
- 50g maslaca
- 50g susama
- 50g kvalitetnog meda - ja sam koristila lipov med od lokalnog pčelara ;)
Priprema
1. Na tihoj vatri u šerpici uz mešanje ili u teflonskom tiganju blago tostirati susam. U mlinu za kafu samleti susam, pa smesi dodati med i mleti da se masa fino sjedini. Punjenje za pralinice je gotovo ;)2.
Na veoma tihoj vatri ili na pari istopiti čokoladu
i maslac pa izliti deo u silikonski kalup za praline. Uskim predmetom
(drška kašičice i slično) čokoladu premazati da ide i po zidovima
pralina. Sačekati da se malo ohladi.
3.
U sredinu svake praline ubaciti po malo smese od susama i meda. I na kraju svaku zatvoriti ostatkom smese od otopljene čokolade i maslaca. Sve staviti u zamrzivač da se stegne.
4.
Susam i med su od davnina poznati kao lek za mnoge bolesti. Radi se, dakle o veoma zdravoj i pre svega ukusnoj namirnici. Opširnije o tome možete naći ovde
0 komentari