"

četvrtak, 4. veljače 2016.

Pileci Fileti sa krompirima



Sastojci

  • -- krompira (mladih) ali nije obavezno
  • 2 pileca fileta
  • 250 gr cherry paradajza
  • 1 svezanj mladog luka
  • 3 kasike pesta,crvenog
  • -- so&biber
  • -- chilli-ja
 

Priprema


1.
Krompire oguliti i izrezati na vece komade.

2.
S soli, biberom i chilijem (prah) zaciniti.

3.
Peci u plehu koji ste prije toga oblozili s papirom za pecenje.Na 200 C 20min.

4.
U medjuvremenu mladi luk, oprati i rezati na 2cm duge komade.

5.
Paradajz prepoloviti ili iscetvrtati zavisno od velicine.

6.
Meso izrezati na zalogaj komadice.

7.
Sve u jednoj zdjeli s pestom i soli i biberom pomijesati. ako nemate pesto onda mozete dodati ajvara kasiku-dvije, ako volite

8.
Krompir izvaditi i pomijesati s mixom povrca i mesa.

9.
Peci jos 30min.

10.
Povremeno promijesati.

0 komentari