- biskvit:
- 6 kom. belancat
- 120 gr. prepecenih lesnika
- 6 zlica secera
- 4 zlica brasna
- 3 zlice vrhom pune nutele
- 100 gr. keksa
- krema:
- 1 l. mleka
- 8 zlica gustina
- 1 kom. pudinga od vanile
- 6 kom. zumancat
- 200 gr. margarina
- 100 gr. mlecne milka cokolade
- 1 zlica vrhom puna nutele
- 3 paketica vanilin secer
- 10 zlica secera
- jos:
- 250 ml. vrhnje za slag
- po potrebi mrvica za ukrasavanje
Priprema
1.
Najpre spremite kremu.
Oduzmite malo mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavitye na vatri.U ostatak mleka,stavite zumancat,puding i gustin.Sve lepo izmesajte da nema grudvica,pa kada mleko na vatri zakipi,dodajte mleko sa pudingom,te kuhajte stalno mesajuci dok dobijete gusti krem.
Oduzmite malo mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavitye na vatri.U ostatak mleka,stavite zumancat,puding i gustin.Sve lepo izmesajte da nema grudvica,pa kada mleko na vatri zakipi,dodajte mleko sa pudingom,te kuhajte stalno mesajuci dok dobijete gusti krem.
2.
Kremu pokrijte prozirnom
folijom,te ostavite da se ohladi.Cokoladu otopite na pari ili
mikrotalasnoj,te ostavite da se prohladi.Margarin izmutete dok postane
penast,pa ga spojite sa ohladzenom kremom.Miksajte dok se sve lepo
poveze.
3.
Potom podelite kremu na dva
dela,jedan deo ostaje bel,a u drugu polovinu kreme dodajte otopljenu
cokoladu i nutelu.Ponovo izmiksajte mikserom dok se sve lepo poveze.
4.
Biskvit:
Okrugli kalup promjera 28 cm,oblozite pek papirom,premazite margarinom,te pospite prepecene krsene lesnike po celom dnu.Ostavite sa strane.
U posudu za mucenje,dodajte belancat i prstohvat sol.Miksajte dok tek zapjeni potom dodajte secer u nekolko navtrata stalno miksajuci.Kada dobijete cvrst sneg,iskljucite mikser,te dodajte prosijano brasno i lagano varjacom izmesajte dok se sve lepo sajedini.
Okrugli kalup promjera 28 cm,oblozite pek papirom,premazite margarinom,te pospite prepecene krsene lesnike po celom dnu.Ostavite sa strane.
U posudu za mucenje,dodajte belancat i prstohvat sol.Miksajte dok tek zapjeni potom dodajte secer u nekolko navtrata stalno miksajuci.Kada dobijete cvrst sneg,iskljucite mikser,te dodajte prosijano brasno i lagano varjacom izmesajte dok se sve lepo sajedini.
5.
Masu izlijte u kalup u koji smo
stavili lesnike,zagladite povrsinu te pecite u predhodno zagrejanoj
pecnici na 180 stepeni 15-ak minuta.Ostavite da se kora ohladi.
6.
Na tacnu stavite koru,ali okrenite je tako da lesnike budu na povrsinu.
7.
Premazite malo zagrejanom nutelom,te poredzajte izlomljeni keks.Vratite obruc oko torte,te izlijte prvo belu kremu,zagladite povrsinu,pa dodajte tamnu kremu.Zagladite povrsinu.
8.
Vrhnje za slag istuci u cvrst sneg,te premazite tortu slagom.Dekorisite sa mrvicama ili po zelji.Ostavite neka se torta stegne najmanje 2 saata,potom secite i posluzite.
9.
Prijatno!
0 komentari