"

nedjelja, 28. veljače 2016.

Karamel torta

Sastojci

  • Kora
  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • 1 prasak za pecivo

  • Sirup
  • 300gr secera
  • 300ml vode

  • Fil
  • 1 litar mleka
  • 3 pudinga od karamele
  • 1 margarin
  • 250gr secera u prahu

  • Fil 2
  • 200gr slaga

Priprema


1.
Kora
Umutiti 6 belanca sa 6 kasika secera,dodati zumanca i lepo umutiti,zatim dodati kakao,brasno i na kraju prasak za pecivo. Ispeci koru.

2.

Fil
Odvojiti malo od litra mleka i razmutiti u to 3 pudinga,ostatak mleka skuvati i kada mleko provri zakuvati puding. Posebno umutiti margarin i secer u prahu,pa spojiti sa ohladjenim pudingom. Umedjuvremenu skuvati sirup i umutiti 200gr slaga sa kiselom vodom


3.


Koru podeliti po duzini. Preliti obe kore sirupom i redjati kora-fil-slag-kora-fil-slag

Posluživanje

Ohladiti i najbolje praviti dan ranije da bi se torta lepo opustila,posluziti.

0 komentari