"

nedjelja, 28. veljače 2016.

Glazirane šnicle punjene povrćem

Sastojci

  • 900g junećih mekanih šnili od buta
  • 1žličica nasjeckanog ruzmarina
  • 1žlica maslinovog ulja
  • 1 manja tikvica
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 poriluk/samo bijelli dio
  • 200g većih šampinjona
  • sol,papar

  • Glazura:
  • 1/2 žličice maslaca
  • 1žličica maslinovog ulja
  • 1 manji luk/ljutika
  • 1 češanj češnjaka
  • 2žlice crnog suhog vina
  • 100ml aceta balsamica
  • 2žličice smeđeg šećera
  • 2 grančice ružmarina
  • 100ml Goveđeg temeljca za jela Podravka 


Priprema


1.
Na trakice narezite oprano povce, povrce odaberite sami u kombinacijama po zelji bitno je ,estetike radi ,da je sareno..Odrezak lagano potucite baticem za meso ,pososlite ga i poprite.
Na sitno nasjeckajte oprano lisce ruzmarina .Pospite po odresku.Naravno da vi umjesto velikog odreska mozete koristiti manje,bitno je da su fino rastanjeni i naravno da su od mekanog komada buda jer se ovo meso ustavi radi na naglo/na roštilju ili grill tavi.

2.

Narezite meo na uduge trake pazeci da vam na oba kraja viri povrce.Stavite na jedan kraj kobinaciju povrca /odnosno svezanj sarenog povrca ,zarolajte.Nije vam potrebna cackalica.

3.

Napravite glazuru:
U loncu rastopite maslac sa mlazom maslinovog ulja dodajte na sitno nasjeckani luk i cesnjak ,lagano propirjajte da sve zamirise .dodajte grancicu  ruzmarina ,promijesajte ,pa dodajte ostale sa sastojke osim temeljca.Pustite da prokuha smanjite na lagano pa pustite da kuha 5 min.potom dodajte temeljac opet pustite da zakuha , smanjite opet vatru da na lagano kuha 15 min..Izvadite grancucu ruzmarina ,Glazuru spremite do koristenja.

4.

Zagrijte roštilj ili grill tavu .Stavite peci snicle prvo na onu stranu gdje je kraj zamotanog dijela ,lagano pritisnite nekom tezom tavom ili loncem ,pustite da se pece dvije minute,pazite,okrenite snicle pa nastavite peci jos dvije minute ,ako volite jace peceno mozete i duze ali ovo je komad mesa koji ne zahtjeva veliku i dugu termicku obradu .Servirajte bogato premazano glazurom.

0 komentari