- 1 vrećica DI-GO kvasca
- 40 dkg brašna
- sol, papar
- 1,5 dl vode
- 1 dl mlijeka
- 0,5 dl ulja
- 2 dkg masla
- 2 zlice maslinovog ulja
Priprema
1.
Izmiješati brašno s instant kvasom,
dodati ulje, maslo, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.
2.
Umijesiti mekano tijesto i
razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti ga čistom krpom i
ostaviti da počiva oko 20 minuta.
3.
Zatim ga premazati konzerviranom
pomadorom ili kečapom, svježim pomadorama, šunkom, maslinama, ribanim
sirom, gljivama ili bilo kojim nadjevom po želji i naravno origanom. Po
vrhu nakapati maslinovog ulja )
4.
Staviti peći u vruću pećnicu na 15 do 20 minuta
0 komentari