"

nedjelja, 31. siječnja 2016.

Tijesto za pizzu.Definitivno najbolje

Sastojci

  1. 1 vrećica DI-GO kvasca
  2. 40 dkg brašna
  3. sol, papar
  4. 1,5 dl vode
  5. 1 dl mlijeka
  6. 0,5 dl ulja
  7. 2 dkg masla  
  8. 2 zlice maslinovog ulja 

Priprema


1.
Izmiješati brašno s instant kvasom, dodati ulje, maslo, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.

2.
Umijesiti mekano tijesto i razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti ga čistom krpom i ostaviti da počiva oko 20 minuta.

3.
Zatim ga premazati konzerviranom pomadorom ili kečapom, svježim pomadorama, šunkom, maslinama, ribanim sirom, gljivama ili bilo kojim nadjevom po želji i naravno origanom. Po vrhu nakapati maslinovog ulja )


4.
Staviti peći u vruću pećnicu na 15 do 20 minuta

0 komentari