Sastojci
- teletina od rebara i prsa, vratina
- sol, vegeta
- crveni luk, može malo i mladog
- češnjak
- krumpir, po želji korjenasto povrće
- za kraj pečenja malo maslaca
Priprema:
- Teletinu posolite, dodajte jedan do dva crvena luka, može i mladog, pokoji češanj češnjaka, stavite u prikladnu tepsiju, dolijte s malo vode i pecite tako oko 1 sat, prvo na 200, a onda nakon 20 minuta smanjite na 180 stupnjeva.
- Nakon toga dodajte krumpir izrezan na veće kriške i pecite do kraja. Krumpir začinite s vegetom, po želji možete dodati i korjenasto posvrće izrezano na komade zajedno s krumpirom. U toku pečenja preokrenite meso jednom, a povremeno ga i podlijevajte. Ako vam ponestane soka od pečenja i povrća, dolijte s malo jušnog temeljca.
- Na samom kraju pečenja na meso stavite pokoju kockicu maslaca radi korice.
Posluživanje
Poslužite uz pečeni mladi krumpir i zelenu salatu... kupus salatu, ali i ovu od riže...dobar tek!
0 komentari