"

ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Teletina sa krompirom

Sastojci

  • teletina od rebara i prsa, vratina
  • sol, vegeta
  • crveni luk, može malo i mladog
  • češnjak
  • krumpir, po želji korjenasto povrće
  • za kraj pečenja malo maslaca
  • Priprema:


    1. Teletinu posolite, dodajte jedan do dva crvena luka, može i mladog, pokoji češanj češnjaka, stavite u prikladnu tepsiju, dolijte s malo vode i pecite tako oko 1 sat, prvo na 200, a onda nakon 20 minuta smanjite na 180 stupnjeva.

    2. Nakon toga dodajte krumpir izrezan na veće kriške i pecite do kraja. Krumpir začinite s vegetom, po želji možete dodati i korjenasto posvrće izrezano na komade zajedno s krumpirom. U toku pečenja preokrenite meso jednom, a povremeno ga i podlijevajte. Ako vam ponestane soka od pečenja i povrća, dolijte s malo jušnog temeljca.

    3. Na samom kraju pečenja na meso stavite pokoju kockicu maslaca radi korice.

    Posluživanje

    Poslužite uz pečeni mladi krumpir i zelenu salatu... kupus salatu, ali i ovu od riže...dobar tek!

0 komentari