"

ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

Ruska salata.

Sastojci

  • 3 kom krompira
  • 3 kom mrkve
  • 3 kom kuvana jaja
  • 300 gr graška
  • 6-7 kom krastavčića
  • 300 gr šunke ili
  • so

  • I još
  • 300 gr majoneza
  • 200 gr pavalake
  • Priprema


    1. Povrće skuhati posebno u slanoj vodi.
      Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.

    2. Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano povrće,vidjela sam to kod LokoMoko, Nisam probala pa mislim da samo ovako volim:))Ma ja i ne volim rusku salatu,iskrena da budem:)) ali je pravim.,eto..ponekad treba jer je drugi vole.....

      Kod Snece, u receptu za rusku salatu sam vidjela nekoliko dobrih uputstava.Naprimjer jedan je  kuhanje mrkve u vodi u kojem se kuhao pileći file i način da istu iskoristite,zatimi upute kako da lijepo skuhate krompir a da se ne raspadne.

      Istina, savjeti dobri,ali ja ipak krompir kuham oguljen:)))
      1. U majonez  dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti.

        Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa.
        Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.

      Posluživanje

      Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva odprinces krofni...a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako "dobri" s vremenom i živcima:))

0 komentari