"

ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

Pečena piletina.


Sastojci

:

 
  • pile (oko 1 kg)
  • 50 g brašna
  • 300-400 ml mlijeka
  • 50-100 ml ulja
  • 2 žlice Vegete Twist za piletinu

    Priprema


    1. U dublju zdjelu stavite piletinu narezanu na veće komade, prelijte je mlijekom i ostavite stajati oko sat vremena.

    2. Izvadite meso iz mlijeka, posušite papirnim ubrusom i uvaljajte u brašno pomiješano s Vegetom.

    3. Kratko je popecite u tavi na malo ulja sa svih strana, a zatim stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 35-40 minuta na 180-200°C.

    Posluživanje:

    Pečenu piletinu poslužite odmah uz rizi-bizi ili neki drugi prilog.

    Savjet:

    Ako piletinu uronite u mlijeko, pečeno meso bit će izuzetno mekano i ukusno.

0 komentari