"

ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

Brzi Čokoladni Kolač.



  • Sastojci:
  • jaja
  • 10 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo

  • Krema:
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica šećera


Priprema:


  1. Izrada biskvita:

  2. Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm)  na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

  3. Izrada kreme:

  4. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.

  5. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…

0 komentari