"

nedjelja, 3. srpnja 2016.

Šampita

Sastojci

  • Za biskvit:
  • žumanjaka
  • 100 g šećera
  • 70 ml mlijeka
  • 70 ml ulja
  • 100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela

  • Za šaum:
  • 400-500 g šećera
  • 50 ml vode
  • bjelanjaka
  • Priprema

    1. Za biskvit:


    2. Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

    3. Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.

    4. Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).

    5. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku
    6. Za šaum:

    7. Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.

    8. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).

    9. Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.

    Posluživanje

    Ohlađeni kolač izrežite na kocke i poslužite po želji uz izrezanu limetu, limun ili neko drugo voće.

    Savjet

    Šaum možete obogatiti s Limun šećerom Dolcela.

0 komentari