Potrebno:
style="background-attachment: initial; background-clip: initial; background-color: transparent; background-image: initial; background-origin: initial; background-position: initial; background-repeat: initial; background-size: initial; border-image-outset: initial; border-image-repeat: initial; border-image-slice: initial; border-image-source: initial; border-image-width: initial; border: 0px; margin: 0px; outline: 0px; padding: 0px; vertical-align: baseline;">(mjera je plastična čaša od jogurta od 180 g)
- 4 jaja
- 1 jogurt
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- aroma ruma (ili žlica ruma)
- 2 naranče
- 2 -3 žlice marmelade (od naranče ili marelice)
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dah margarina
- Za glazuru: 10 dag čokolade + 5 dag margarina + 4 žlice ulja
Priprema:
- Prije svega, naranče oguliti i pustiti u zamrzivaču da se zamrznu.
- Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati žumanjke sa šećerom, dodavati postepeno ostale sastojke i na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti masu u kalup za torte (24 cm) na papir za pečenje i peći 40 min. Pečeni biskvit iskrenuti na rešetku, odstraniti papir i kad se ohladi prerezati na dva dijela.
- Jedan dio biskvita premazati žlicom pekmeza (pekmez malo razrijediti vodom kako bi bio maziv) a drugi dio bisvita izmrviti rukama u mrvice i sitne komadiće. Ovo će biti vrlo lako jer je biskvit jako rahli i lako se mrvi. Izmrvljeni biskvit pomiješati sa čokoladom koju ste prethodno otopili sa maslacem, pekmezom i sa smrznutim narančama koje prije treba naribati na ribež ili ih usitniti u multipraktiku. Sve dobro promiješati i sjediniti pa tom smjesom premazati donji dio biskvita.
- Rashladiti tortu i preliti ju čokoladom glazurom.
Poslužiti uz malo slatkog vrhnja za šlag, ukrasiti struganom narančinom koricom.
0 komentari