Kremšnite kolač
- TIJESTO
- lisnato tijesto
- KREMA
- 8 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 8 žlica mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 8 žlica brašna
- 1.5 l mlijeka
Priprema – kremšnite
- Razvaljajte lisnato tijesto, izbodite vilicom i dvije kore pecite na obrnutoj strani lima za pečenje.
- Za kremu pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom , dodajte puding (pripremljen po uputstvima sa poleđine vrećice), mlijeko i brašno i sve dobro ručno izmješajte.
- U preostalih 1.5 l mlijeka ukuhajte dobivenu kremu i uz stalno miješanje kuhajte 15ak minuta.
- Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg i dodajte u kremu pa vratite na vatru i ukuhavajte još par minuta uz stalno miješanje.
- Prvu koru položite u kalupiranu tepsiju i na nju izlijte pripravljenu kremu. Ostavite da se ohladi pa pokrijte drugom korom lisnatog tijesta.
- Površinu kolača pospite šećerom u prahu po želji.
- Kremšnite su pripravljene i spremne za serviranje. U slast!
0 komentari